|
Бройлери на присадибній
ділянці. Вирощування бройлерів в домашньому господарстві, на перший погляд морочлива справа. Курчата чутливі до змін температури і хвороб, а їх вирощування вимагає спеціального приміщення, температурного режиму. Але це усе для промислових умов. В умовах присадибної ділянки можна виростити непоганого птаха без особливих зусиль. У кінці квітня - початку травня беремо квочку і саджаємо на декілька яєць будь-якої породи. На 19-21 день, коли почнуть з'являтися курчата забираємо їх в тепле приміщення. Загальне чило не має бути більше 20 на одну квочку. Купуємо курчат бройлерів, і разом з тим, що вилупилося курчатами, підкладаємо їх до квочки. Купувати слід у перевірених продавців або на племінних підприємствах, оскільки на око курчат розрізнити дуже важко, і досить часто за ціною м'ясної породи продають дешевших. Профілактика захворювань така ж, як і у звичайних курей. Для годування курчат рекомендується використовувати дрібно терту гречану крупу, варене яйце, сир. Воду слід давати кип'ячену температурою близько 20-25 градусів. У воду варто додавати настій ромашки, деревію, відвар льняних зерен. Після 1,5-2-х тижнів такого годування можна вводити в раціон вітамінні добавки, запарене окропом пшоно, пшеничну, ячну, кукурудзяну крупу. У крупу рекомендується додавати зелень (кропиву, зелену цибулю). Досягши 5-тижневого віку курчата стають не чутливими до корму і тоді раціон можна значно урізноманітити, залежно від наявності продуктів в господарстві. Не перешкодить додавання в корм незначної кількості крейди. Годування слід плавно переводити від 3-х годинного інтервалу спочатку до 3 - х раз на день. Утриання просте. Перші 2 тижні рекомендується тримати курчат в приміщенні а далі залежно від температурних умов. Після 3-х тижнів курчата поміщуються у вольєрі з укриттям. При такому утриманні у кінці серпня - початку вересня курчата досягають близько 2,5-3 кг живої ваги. Далі тримати не доцільно, оскільки вони перестають рости і починають набирати жир. |
|
Закрити |